A reggeli a nap legfontosabb étele, de ha a reggeli rohanásban nincs ideje elkészíteni, készítse el előző este. Ez a parfait tápláló, laktató és ráadásul egészséges.
Hozzávalók
- ½ csésze görög joghurt
- ¼ csésze málna
- ¼ csésze áfonya
- ½ csésze zabpehely
Elkészítés
A málnát és áfonyát (illetve bármilyen más gyümölcsöt) összeturmixoljuk és szükség esetén mézzel vagy agávé illetve datolya sziruppal édesítjük. Egy tálba rétegezzük a joghurtot, zabpelyhet, összemixelt gyümölcsöt és így folytatjuk, amíg a tál megtelik. Betesszük a hűtőbe és másnap reggel tálaljuk. A parfait remek választás akkor is, ha reggel időszűkében van – előző este rétegezze a hozzávalókat egy befőttes üvegbe és másnap a reggelit csak dobja be a táskába és irány a munkahely.