Kelkáposztás tökpüré almával

11. nov'19
Kelkáposztás tökpüré almával

Az ősznek még nincs vége, ellenkezőleg! Az ősz most mutatja az igazi arcát és a napsütötte napok egyre inkább esősek lesznek. A friss zöldségek és gyümölcsök kínálata is szűkül, de azért még van miből válogatni. Mit szól egy vitamindús őszi püréhez?

Hozzávalók

  • 1 alma
  • 1 csésze kelkáposzta
  • 1 csésze vajtök

Elkészítés

Az elkészítés módja nagyon egyszerű. Az almát félbevágjuk, kimagozzuk és kisebb kockákra vágjuk. A tököt megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. A kelkáposzta leveleit szintén megmossuk és a tökkel valamint az almával együtt az ételpárolóba helyezzük. Felöntjük vízzel a kettes szintig és puhára főzzük. Egy tálba leöntjük a felesleges vizet, a főt hozzávalókat összeturmixoljuk. Szükség esetén a pürét a főzőlével higítjuk.

Szeretnél értesülni újdonságainkról?
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesítünk a szezonális kedvezményekről és termékeinkről.