Ír palacsinta kecskesajttal

13. dec'19
Ír palacsinta kecskesajttal

A palacsintának a gyerekek nem tudnak ellenállni. De mit szólna a zöld palacsintához? Lehet hogy épp ebben a formában kedvelik meg csöppségei a spenótot.

Hozzávalók

  • 40 g liszt
  • 1 tojás
  • 120 ml tej
  • 180 g spenót
  • 2 teáskanál szezámolaj
  • 40 g friss kecskesajt

Elkészítés

A friss spenótot az ételpárolóba tesszük, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A főtt spenótot összeturmixoljuk a szezámolajjal és a kecskesajttal, majd egy külön tálban elkeverjük a tojást a liszttel és tejjel. A palacsintatésztába belekeverjük az összemixelt spenótot és jól elkeverjük és palacsintákat sütünk. A palacsintákat megtöltjük a kecskesajttal, feltekerjük és tálaljuk. A recept másik változata, hogy a hagyományos sós palacsintát spenóttal elkevert kecskesajttal töltjük meg.

Szeretnél értesülni újdonságainkról?
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesítünk a szezonális kedvezményekről és termékeinkről.