A palacsintának a gyerekek nem tudnak ellenállni. De mit szólna a zöld palacsintához? Lehet hogy épp ebben a formában kedvelik meg csöppségei a spenótot.
Hozzávalók
- 40 g liszt
- 1 tojás
- 120 ml tej
- 180 g spenót
- 2 teáskanál szezámolaj
- 40 g friss kecskesajt
Elkészítés
A friss spenótot az ételpárolóba tesszük, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A főtt spenótot összeturmixoljuk a szezámolajjal és a kecskesajttal, majd egy külön tálban elkeverjük a tojást a liszttel és tejjel. A palacsintatésztába belekeverjük az összemixelt spenótot és jól elkeverjük és palacsintákat sütünk. A palacsintákat megtöltjük a kecskesajttal, feltekerjük és tálaljuk. A recept másik változata, hogy a hagyományos sós palacsintát spenóttal elkevert kecskesajttal töltjük meg.