A quinoa a világ legegészségesebb élelmiszerei közé tartozik. Ez a dél-amerikai származású élelmiszer ásványianyagokban gazdag és előnye, hogy sósan és édesen is elkészíthető. Próbálja ki a quinoából készült sós tarkedli receptjét.
Hozzávalók
- ½ csésze quinoa
- 1 tojás
- ½ csésze konzerv kukorica
- 2 újhagyma
- ¼ csésze mozzarella
- ¼ csésze finomliszt
- 2 evőkanál zsíros tej
- csipetnyi só
- csipetnyi bors
Elkészítés
A csomagoláson lévő utasítások szerint elkészítjük a quinoát – használja az ételpárolóhoz tartozó pároló kosarat. A turmixgépben összeturmixoljuk a főtt quinoát, tojást, kukuricát, metélt újhagymát, mozzarellát, tejet, lisztet, sót és borsot – a palacsintatésztánál valamivel sűrűbb tésztát kapunk. Kis tarkedliket sütünk és salsa szósszal vagy köretnek hús és sült zöldség mellé tálaljuk.