Hagyományos szilvás kalács francia módra

27. szept'19
Hagyományos szilvás kalács francia módra

Zord időben mindig jól jön egy kis édesség. Ebben a hagyományos szilvás kalácsban kevés a cukor, de sok az egészséges hozzávaló – a tojás, a tej, a liszt és a szilva. Ne habozzon és kezdjen hozzá a sütéshez!

Hozzávalók

  • ⅓ tojás
  • 30 ml tej
  • 7 g teavaj
  • 10 g cukor
  • 18 g liszt
  • 50 g szilva

Elkészítés

A szilvákat megmossuk, félbe vágjuk és kimagozzuk. Serpenyőbe öntjük a tejet, hozzáadjuk a vajat és mérsékelt tűzön addig melegítjük, amíg a vaj elolvad a tejben. Amíg hűl a tej, addig egy tálban elkeverjük a cukrot a tojással, hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük. A masszát jénai tálba öntjük, tetejére gyümölcsöt rakunk és leöntjük a tejjel. A jénai tálból a masszát az ételpárolóba helyezzük, felöntjük a hármas szintig vízzel és megfőzzük. A főtt kalácsot hagyjuk kihűlni és langyosan tálaljuk.

Szeretnél értesülni újdonságainkról?
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesítünk a szezonális kedvezményekről és termékeinkről.