Az ősz színekben és ízekben is gazdag. A szüret ideje rengeteg gyümölcsöt és zöldséget kínál, amelyek egyenesen kínálkoznak a szezonális ételek készítéséhez. Ez a recept is a tipikus őszi ételekhez tartozik és már a kisgyerekek is megkóstolhatják.
Hozzávalók
- 80 g póréhagyma
- 80 g karfiol
- 60 g burgonya
- 30 g steak
- 1 teáskanál olívaolaj
- ¼ teáskanál őrölt kömény
Elkészítés
A zöldséget folyó víz alatt megmossuk, a póréhagyma fehér részét apró darabokra vágjuk, eltávolítjuk a karfiol leveleit, levágjuk a tövét és rózsáit apróra vágjuk. Néhány percre a póréhagmával együtt ecetes vízbe tesszük és leöblítjük. Megtisztítjuk a burgonyát, apróra vágjuk és ugyanezt tesszük a hússal. A zöldséget a hússal együtt beletesszük az ételpárolóba, felöntjük hármas szintig vízzel és megfőzzük. A megfőtt hozzávalókról leöntjük a vizet egy külön tálba és összeturmixoljuk. Majd hozzáadunk egy kis főzővizet, olívaolajat, őrölt köményt és ismét összemixeljük. Szükség esetén főzővízzel higítjuk.