Őszi steak zöldséggel

04. okt'19
Őszi steak zöldséggel

Az ősz színekben és ízekben is gazdag. A szüret ideje rengeteg gyümölcsöt és zöldséget kínál, amelyek egyenesen kínálkoznak a szezonális ételek készítéséhez. Ez a recept is a tipikus őszi ételekhez tartozik és már a kisgyerekek is megkóstolhatják.

Hozzávalók

  • 80 g póréhagyma
  • 80 g karfiol
  • 60 g burgonya
  • 30 g steak
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • ¼ teáskanál őrölt kömény

Elkészítés

A zöldséget folyó víz alatt megmossuk, a póréhagyma fehér részét apró darabokra vágjuk, eltávolítjuk a karfiol leveleit, levágjuk a tövét és rózsáit apróra vágjuk. Néhány percre a póréhagmával együtt ecetes vízbe tesszük és leöblítjük. Megtisztítjuk a burgonyát, apróra vágjuk és ugyanezt tesszük a hússal. A zöldséget a hússal együtt beletesszük az ételpárolóba, felöntjük hármas szintig vízzel és megfőzzük. A megfőtt hozzávalókról leöntjük a vizet egy külön tálba és összeturmixoljuk. Majd hozzáadunk egy kis főzővizet, olívaolajat, őrölt köményt és ismét összemixeljük. Szükség esetén főzővízzel higítjuk.

Szeretnél értesülni újdonságainkról?
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesítünk a szezonális kedvezményekről és termékeinkről.