Francia karácsonyi fatörzs

20. dec'19
Francia karácsonyi fatörzs

A karácsonyi időszakot sütemény nélkül nehéz elképzelni. Ha valami egészségesebb édesség után kutat, jó helyen jár. A hagyományos francia süti – a karácsonyi fatörzs – világszerte ismert és bár nem a legegészségesebb édességek közé tartozik receptünknek köszönhetően gyermekei is élvezhetik.

Hozzávalók

  • 2 érett banán
  • 1 tojás
  • 40 g liszt
  • 2 kanál teavaj
  • ½ teáskanál sütőpor
  • vanília por vagy kivonat
  • 60 g ét- vagy tejcsokoládé

Elkészítés

A banánt megtisztítjuk, felkarikázzuk és a tojással, teavajjal és vaníliával tökéletesen összeturmixoljuk. A masszához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és sima tésztává keverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráöntjük a tésztát és 180°C sütőben aranysárgára sütjük. Közben meleg vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét, megtöltjük vele a kész piskótatésztát és feltekerjük.

A csokoládé egy részét meghadjuk máznak – a hűlt, de még nem dermedt csokoládéval bekenjük a tekercset és késsel vagy villával fatörzsszerű mintát alakítunk benne.

Szeretnél értesülni újdonságainkról?
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesítünk a szezonális kedvezményekről és termékeinkről.