A karácsonyi időszakot sütemény nélkül nehéz elképzelni. Ha valami egészségesebb édesség után kutat, jó helyen jár. A hagyományos francia süti – a karácsonyi fatörzs – világszerte ismert és bár nem a legegészségesebb édességek közé tartozik receptünknek köszönhetően gyermekei is élvezhetik.
Hozzávalók
- 2 érett banán
- 1 tojás
- 40 g liszt
- 2 kanál teavaj
- ½ teáskanál sütőpor
- vanília por vagy kivonat
- 60 g ét- vagy tejcsokoládé
Elkészítés
A banánt megtisztítjuk, felkarikázzuk és a tojással, teavajjal és vaníliával tökéletesen összeturmixoljuk. A masszához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és sima tésztává keverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, ráöntjük a tésztát és 180°C sütőben aranysárgára sütjük. Közben meleg vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét, megtöltjük vele a kész piskótatésztát és feltekerjük.
A csokoládé egy részét meghadjuk máznak – a hűlt, de még nem dermedt csokoládéval bekenjük a tekercset és késsel vagy villával fatörzsszerű mintát alakítunk benne.