Az ősznek még nincs vége, ellenkezőleg! Az ősz most mutatja az igazi arcát és a napsütötte napok egyre inkább esősek lesznek. A friss zöldségek és gyümölcsök kínálata is szűkül, de azért még van miből válogatni. Mit szól egy vitamindús őszi püréhez?
Hozzávalók
- 1 alma
- 1 csésze kelkáposzta
- 1 csésze vajtök
Elkészítés
Az elkészítés módja nagyon egyszerű. Az almát félbevágjuk, kimagozzuk és kisebb kockákra vágjuk. A tököt megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. A kelkáposzta leveleit szintén megmossuk és a tökkel valamint az almával együtt az ételpárolóba helyezzük. Felöntjük vízzel a kettes szintig és puhára főzzük. Egy tálba leöntjük a felesleges vizet, a főt hozzávalókat összeturmixoljuk. Szükség esetén a pürét a főzőlével higítjuk.