Tápláló és vitaminban gazdag ételt szeretne készíteni? Próbálja ki a cukkinilevest borjúmájjal, amely A-vitaminban és vasban gazdag és segíti a vérképződést és a látást. Gazdagítsa gyermeke étrendjét ezzel a hozzávalóval.
Hozzávalók
- 70 g cukkini
- 70 g alma
- 5 g mazsola
- 30 g előfőzött durumbúza
- 20 g borjúmáj
- 1 teáskanál olívaolaj
- csipetnyi fekete bors
Elkészítés
Az előrefőzőtt búzát beletesszük a pároló kosárba és hozzáadunk 45 ml vizet. A párolót az ételpárolóba helyezzük és a hármas szintig felöntjük vízzel. A cukkinit meghámozzuk, megmossuk és kisebb kockákra vágjuk. Ugyanúgy meghámozzuk és kockákra vágjuk az almát és kis darabokra vágjuk a borjúmájat. A cukkinit, almát, májat és a mazsolát beletesszük az ételpárolóba, hármas szintig felöntjük vízzel és megfőzzük. A megfőzzött hozzávalókat a turmixgépbe helyezzük, hozzáadjuk az olajat, fűszerezzük és alaposan összeturmixoljuk. A receptet természetesen gyermeke ízlése szerint módosíthatja. Bővítheti például burgonyával vagy a búzát hajdinával vagy rizzsel helyettesítheti.