Hideg reggelen mindenki legszívesebben az ágyban maradna, de ha megérzi az ízletes zabkása illatát, egyből kiugrik az ágyból. Ez a zabkása cukor nélkül is édes. Finom ízét a körtének és datolyának köszönheti. Elkészítése nem igényel sok időt és jobb, ha mindjárt több adagot készít, mert valószínű, hogy Ön sem tud neki ellenálni.
Hozzávalók
- 1 csésze zabpehely
- 1 körte
- 2 datolya
Elkészítés
A finom zabpelyhet beleszórjuk a tészta főzésére használatos párolókosárba, hozzáadunk egy csésze vizet, a párolókosarat helyezzük az ételpárolóba helyezzük, az első szintig felöntjük vízzel és megfőzzük. Ezután az ételpárolóba tesszük a kockákra vágott körtét, kimagozott datolyát, a második szintig felöntjük vízzel és pára felett megfőzzük. Végül a megpárolt gyümölcsöt és a zabpehelyhet kása állagúra turmixoljuk.