Hallott már a trifleről? A hagyományos angol desszert üvegpoharakban vagy üvegtálakban van tálalva, hogy láthatók legyenek a rétegei. Nem kell Angliába utaznia, hogy élvezhesse e finom desszert ízét!
Hozzávalók
- 5 sárgabarack
- 10 friss rozmaringlevél
- 3 evőkanál finom túró
- 1 evőkanál nádcukor
- 1 evőkanál zabpehely
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés
A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk és az ételpárolóba helyezzük. Fűszertaróba beletesszük a rozmaringot és óvatosan a párolóba tesszük. Felöntjük vízzel a hármas szintig és megfőzzük. Amíg a barack fő, lassú tűzön felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukrot. Miután a cukor karamelizálódott, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. A főtt sárgabarackot összemixeljük (rozmaring nélkül) és a pürét néhány órára hűtőbe tesszük.
Ezek után következik a rétegezés! Az üvegpoharakba egy réteg barackpürét teszünk, rá egy réteg túrót és egy réteg ropogós cukros zabpelyhet. Az eljárást addig ismételjük, amíg tele lesz a pohár (a tetején az ropogós cukros réteg legyen) és tálaljuk!