Most egy igazi tavaszi desszertet ajánlunk Önnek, amelyben a rebarbara savanyú ízét az édes eper egészíti ti. Ha még édesebben szeretné elkészíteni e finomságot, a kétszersült helyett édes kekszet vagy édesítőt használjon.
Hozzávalók
- 1 kisebb kétszersült
- 90 g eper
- 60 g rebarbara
Elkészítés
A rebarbarát megmossuk, levágjuk mindkét végét és kisebb darabokra vágjuk. A felvágott rebarbarát beletesszük az ételpárolóba, felöntjük a kettes szintig vízzel és megfőzzük. Közben megmossuk az epret és negyedekre vágjuk. A megfőtt rebarbarát összeturmixoljuk, hozzáadjuk az epret és a kész masszát tálba helyezzük, majd megszórjuk az összetört kétszersülttel. Ízlés szerint cukorral, mézzel vagy juharsziruppal ízesítjük.