Semmi sem melegíti át jobban a testet a hideg januári napokon mint egy forró paradicsomleves az édesanyától! A levesben találkozó harmonikus ízek kicsik, nagyok ízbimbóit kielégítik. Ha még finomabb ízekre vágyik, hintse meg a levest egy jó adag reszelt sajttal.
Hozzávalók
- 2 konzerv metélt paradicsom
- ¼ hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál bors
- ¼ csésze paradicsompüré
- 3 db bazsalikom levél
- ½ csésze natúr görög joghurt
Elkészítés
A paradicsomot, apróra metélt hagymát, bazsalikomot és fokhagymát beletesszük az ételpárolóba, felöntjük a kettes szintig vízzel és megfőzzük. A főt hozzávalókat a többi összetevőkkel a turmixgépbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. Tálalás előtt bazsalikom levelekkel és a görög joghurttal díszítjük.