Cserélje le a rántott ételeket könnyű salátákra. A finom lazac és frissítő uborka kombinációja a meleg időban nem terheli az emésztést, a burgonya és a kapor pedig tökéletes ízharmóniát kölcsönöz a salátának.
Hozzávalók
- 120 g uborka
- 60 g burgonya
- 30 g lazac
- kapor
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és kb. 1cm-es kockákra vágjuk. A lazacot kis darabokra metéljük és elenőrizzük, nem maradt-e benne csont. A lazacot a burgonyával az ételpárolóba tesszük, felöntjük vízzel a hármas szintig és megfőzzük. Amíg fő, megtisztítjuk az uborkát és apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a kihűlt lazacot, burgonyát és uborkát, hozzáadjuk az olajat és a kaprot.