Ha gyermekei savanyú fintorokat vágnak a különös színű és illatú ételek felett, próbálja őket rábeszélni legalább erre a fekete fagyira. Az egészséges fekete szezámos fagyit biztosan megkóstólják már csak azért is, mert fekete!
Hozzávalók
- 4 csésze friss kókuszdióhús
- 1 csésze cukormentes kesudió
- 1 konzervdoboz kókusztej
- ⅓ csésze fekete szezámmag
- 3 evőkanál juharszirup
- ¼ csésze mandulatej
Elkészítés
A kesudiót egész éjjel hideg vízben áztatjuk, a kókusztejet éjjelre a hűtőbe helyezzük, ahol a kókuszkrém különválik a kókusztejtől. Az áztatott kesut (víz nélkül!), a kókuszkrémmel, kókuszdióhússal, szezámmagokkal, juharsziruppal és mandulatejjel a turmixgépbe helyezzük és finom, krém állagúra mixeljük. Poharakba adagoljuk és tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.