Fekete szezámos fagylalt

04. ápr'19
Fekete szezámos fagylalt

Ha gyermekei savanyú fintorokat vágnak a különös színű és illatú ételek felett, próbálja őket rábeszélni legalább erre a fekete fagyira. Az egészséges fekete szezámos fagyit biztosan megkóstólják már csak azért is, mert fekete!

Hozzávalók

  • 4 csésze friss kókuszdióhús
  • 1 csésze cukormentes kesudió
  • 1 konzervdoboz kókusztej
  • ⅓ csésze fekete szezámmag
  • 3 evőkanál juharszirup
  • ¼ csésze mandulatej

Elkészítés

A kesudiót egész éjjel hideg vízben áztatjuk, a kókusztejet éjjelre a hűtőbe helyezzük, ahol a kókuszkrém különválik a kókusztejtől. Az áztatott kesut (víz nélkül!), a kókuszkrémmel, kókuszdióhússal, szezámmagokkal, juharsziruppal és mandulatejjel a turmixgépbe helyezzük és finom, krém állagúra mixeljük. Poharakba adagoljuk és tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.

Szeretnél értesülni újdonságainkról?
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesítünk a szezonális kedvezményekről és termékeinkről.