Ez a recept nem a hagyományosak közé tartozik, de adjon neki egy esélyt! A cseresznyéből és almából készült puding annak ellenére, hogy cukormentes, kellemesen édes. A benne lévő tojás kalciumban és fehérjében gazdag és a tej és gyümölcs kombinációjának köszönhetően ez a finomság vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.
Hozzávalók
- ½ szelet öregebb kenyér
- ¼ csésze tej
- ½ tojás
- ¼ csésze alma
- ⅛ csésze cseresznye
Elkészítés
A kenyeret felkockázzuk és egy edényben leöntjük tejjel. Legalább fél órán át hadjuk állni, hogy a kenyér jól magába szívja a tejet. A kenyeret és a tojást a turmixgépbe tesszük és jól összemixeljük. Hozzáadjuk a meghámozott és felvágott almát és a kimagozott cseresznyét. A masszát jól elkeverjük, formákba öntjük és óvatosan a párolóba helyezzük. A harmadik szintig felöntjük vízzel és megfőzzük. Végül a pudingot hadjuk a formában kihűlni és tálaljuk.