Cseresznyés-almás puding

10. aug'18
Cseresznyés-almás puding

Ez a recept nem a hagyományosak közé tartozik, de adjon neki egy esélyt! A cseresznyéből és almából készült puding annak ellenére, hogy cukormentes, kellemesen édes. A benne lévő tojás kalciumban és fehérjében gazdag és a tej és gyümölcs kombinációjának köszönhetően ez a finomság vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.

Hozzávalók

  • ½ szelet öregebb kenyér
  • ¼ csésze tej
  • ½ tojás
  • ¼ csésze alma
  • ⅛ csésze cseresznye

Elkészítés

A kenyeret felkockázzuk és egy edényben leöntjük tejjel. Legalább fél órán át hadjuk állni, hogy a kenyér jól magába szívja a tejet. A kenyeret és a tojást a turmixgépbe tesszük és jól összemixeljük. Hozzáadjuk a meghámozott és felvágott almát és a kimagozott cseresznyét. A masszát jól elkeverjük, formákba öntjük és óvatosan a párolóba helyezzük. A harmadik szintig felöntjük vízzel és megfőzzük. Végül a pudingot hadjuk a formában kihűlni és tálaljuk.

Szeretnél értesülni újdonságainkról?
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesítünk a szezonális kedvezményekről és termékeinkről.