Céklás hummusz

09. aug'18
Céklás hummusz

A cékla az utóbbi években reneszánszát éli a kisbabás édesanyák körében. A gyerekek tetszését a színe nyeri el, az anyukák tápanyag-tartalmát értékelik elsősorban. Méregtelenítő, rákmegelőző, vérnyomáscsökkentő hatásának köszönhetően egyre gyakrabban jelenik meg tányérunkon. A piros répa csökkenti a veleszületett rendellenességek kockázatát, ezért rendszeres fogyasztása kismámaknak is ajánlott.

Hozzávalók

  • 1 kockára vágott cékla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 2 évőkanál citromlé
  • 2 evőkanál tahini paszta
  • ¼ csésze olivaolaj
  • só ízlés szerint

Elkészítés

A céklát és fokhagymát a párolóba helyezzük, a második szintig felöntjük vízzel és megfőzzünk. A megfőtt valamint a többi hozzávalókat a turmixgépbe tesszük és püré állagúra mixeljük. Szükség szerint olajjal vegyítjük és sóval ízesítjük. A céklás hummusz zöldség vagy hús mellé köretnek is tökéletes.

Szeretnél értesülni újdonságainkról?
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesítünk a szezonális kedvezményekről és termékeinkről.