A cékla az utóbbi években reneszánszát éli a kisbabás édesanyák körében. A gyerekek tetszését a színe nyeri el, az anyukák tápanyag-tartalmát értékelik elsősorban. Méregtelenítő, rákmegelőző, vérnyomáscsökkentő hatásának köszönhetően egyre gyakrabban jelenik meg tányérunkon. A piros répa csökkenti a veleszületett rendellenességek kockázatát, ezért rendszeres fogyasztása kismámaknak is ajánlott.
Hozzávalók
- 1 kockára vágott cékla
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv csicseriborsó
- 2 évőkanál citromlé
- 2 evőkanál tahini paszta
- ¼ csésze olivaolaj
- só ízlés szerint
Elkészítés
A céklát és fokhagymát a párolóba helyezzük, a második szintig felöntjük vízzel és megfőzzünk. A megfőtt valamint a többi hozzávalókat a turmixgépbe tesszük és püré állagúra mixeljük. Szükség szerint olajjal vegyítjük és sóval ízesítjük. A céklás hummusz zöldség vagy hús mellé köretnek is tökéletes.