Céklás-datolyás keksz sütés nélkül

08. nov'18
Céklás-datolyás keksz sütés nélkül

Egészséges és finom receptet keres? Olyat, amit gyermekei sem utasítanak el? Kombinálja az édes datolyát az egészséges céklával! A cékla remek immunerősítő, ezért ideális az őszi időszakban, amikor a gyerekek immunrendszere különböző kihívásoknak van kitéve, de a kismamák számára is hasznos – magas folsav tartalma jelentősen csökkenti a veleszületett rendellenességek kockázatát.

Hozzávalók

  • 65 g kimagozott datolya
  • 10 g liofilizált eper
  • 20 ml felolvasztott kókuszolaj
  • 50 g kókuszreszelék
  • 30 g mandulaliszt
  • 75 g nyers cékla

Hozzávalók a krémhez

  • 45 g mascarpone
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 1 teáskanál juhar szirup
  • 10 g kókuszreszelék

Elkészítés

A céklát kockákra vágjuk, belerakjuk az ételpárolóba, felöntjük vízzel a hármas szintig és megfőzzük. A megfőtt céklát hagyjuk kihűlni, majd apróra lereszeljük. A turmixgépben finom péppé turmixoljuk a datolyát, epret, kókuszolajat, reszelt kókuszt és mandulalisztet. Hozzáadjuk a reszelt céklát és jól elkeverjük. A muffin formák vagy a Beaba multi ételtároló aljára egy teáskanál masszát rakunk és jól lenyomkodjuk, hogy a tészta egybe maradjon. A megtöltött formákat hűtőbe helyezzük. Amíg a tészta hűl elkészítjük a krémet mégpedig úgy, hogy összekeverjük a krém hozzávalóit. A kekszeket megkenjük a krémmel, visszatesszük a hűtőbe és legalább 4 órán át hűtjük.

Szeretnél értesülni újdonságainkról?
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesítünk a szezonális kedvezményekről és termékeinkről.