Egészséges és finom receptet keres? Olyat, amit gyermekei sem utasítanak el? Kombinálja az édes datolyát az egészséges céklával! A cékla remek immunerősítő, ezért ideális az őszi időszakban, amikor a gyerekek immunrendszere különböző kihívásoknak van kitéve, de a kismamák számára is hasznos – magas folsav tartalma jelentősen csökkenti a veleszületett rendellenességek kockázatát.
Hozzávalók
- 65 g kimagozott datolya
- 10 g liofilizált eper
- 20 ml felolvasztott kókuszolaj
- 50 g kókuszreszelék
- 30 g mandulaliszt
- 75 g nyers cékla
Hozzávalók a krémhez
- 45 g mascarpone
- 1 teáskanál kókuszolaj
- 1 teáskanál juhar szirup
- 10 g kókuszreszelék
Elkészítés
A céklát kockákra vágjuk, belerakjuk az ételpárolóba, felöntjük vízzel a hármas szintig és megfőzzük. A megfőtt céklát hagyjuk kihűlni, majd apróra lereszeljük. A turmixgépben finom péppé turmixoljuk a datolyát, epret, kókuszolajat, reszelt kókuszt és mandulalisztet. Hozzáadjuk a reszelt céklát és jól elkeverjük. A muffin formák vagy a Beaba multi ételtároló aljára egy teáskanál masszát rakunk és jól lenyomkodjuk, hogy a tészta egybe maradjon. A megtöltött formákat hűtőbe helyezzük. Amíg a tészta hűl elkészítjük a krémet mégpedig úgy, hogy összekeverjük a krém hozzávalóit. A kekszeket megkenjük a krémmel, visszatesszük a hűtőbe és legalább 4 órán át hűtjük.