Vigye a tavaszt gyermeke tányérjába! A friss borsóhüvelyekből készített leves laktató és egészséges és gyors ebédnek, vacsorának ideális. A leves ízét egy kis füstölt sonkával fokozhatja.
Hozzávalók
- 150 g friss borsó
- 1 fehérhagyma
- 60 g burgonya
- 20 g füstölt sonka
- egy kis teavaj
Elkészítés
Megtisztítjuk és apróra vágjuk a burgonyát és a hagymát. Megmossuk a friss borsót és a többi zöldséggel az ételpárolóba helyezzük. A hármas szintig felöntjük vízzel és megfőzzük. A megfőtt hozzávalókat, a sonkát és a vajat a turmixgépbe tesszük és krémállagúra összemixeljük. A levest főzőtejszínnel lágyíthatjuk. Tálalás előtt sonka darabokkal és mentalevéllel díszítjük és pírított bagettel kínáljuk.