Borsókrémleves füstölt sonkával

17. máj'19
Borsókrémleves füstölt sonkával

Vigye a tavaszt gyermeke tányérjába! A friss borsóhüvelyekből készített leves laktató és egészséges és gyors ebédnek, vacsorának ideális. A leves ízét egy kis füstölt sonkával fokozhatja.

Hozzávalók

  • 150 g friss borsó
  • 1 fehérhagyma
  • 60 g burgonya
  • 20 g füstölt sonka
  • egy kis teavaj

Elkészítés

Megtisztítjuk és apróra vágjuk a burgonyát és a hagymát. Megmossuk a friss borsót és a többi zöldséggel az ételpárolóba helyezzük. A hármas szintig felöntjük vízzel és megfőzzük. A megfőtt hozzávalókat, a sonkát és a vajat a turmixgépbe tesszük és krémállagúra összemixeljük. A levest főzőtejszínnel lágyíthatjuk. Tálalás előtt sonka darabokkal és mentalevéllel díszítjük és pírított bagettel kínáljuk.

Szeretnél értesülni újdonságainkról?
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesítünk a szezonális kedvezményekről és termékeinkről.