Szívesen reggeliznek kelt palacsintát? E tápláló receptnek köszönhetően akár ébédre és vacsorára is ehetik! A finom és egyszerű kelt palacsinta ugyanis zabpehelyből, banánból és dióból készült. Ezek a hozzávalók az ősz elválaszthatatlan részei. A dió egyúttal csökkenti a magas koleszterinszintet és vérnyomást, hozzájárulnak a szívinfarktus megelőzéséhez és pozitív hatással vannak a vér alvadására és sűrűségére is. Ezzel a finomsággal megüti a főnyereményt!
Hozzávalók
- ¼ csésze zabpehely
- 2 evőkanál liszt vagy vaníliás protein por
- 1 evőkanál chiamag
- 1 teáskanál sütőpor
- csipetnyi fahéj
- csipetnyi szerecsendió
- csipetnyi só
- ½ csésze szeletelt banán
- 1 tojás
- ¼ csésze tej
- 1 evőkanál kókuszcukor vagy nádcukor
- ¼ csésze darált dió
- 1-2 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés
A zabpelyhet, lisztet/protein port, chiamagokat, sütőport, darált diót, fűszereket és sót helyezze a turmixgépbe és alaposan mixelje össze. Liszthez hasonló keveréket kap. Külön turmixolja össze a banánt a tojással és a cukorral, adja hozzá a tejet és a száraz hozzávalókat, majd alaposan keverje össze. Minőségi palacsintasütőn melegítsen fel 1 evőkanál kókuszolajat és kezdheti a sütést. A kelt palacsinta kisebb és vastagabb a hagyományosnál. Mindkét oldalról kb. két percig süsse. Juharsziruppal, dióval, gyümölccsel esetleg joghurttal tálaljuk.