Banános-diós kelt palacsinta

11. okt'18
Banános-diós kelt palacsinta

Szívesen reggeliznek kelt palacsintát? E tápláló receptnek köszönhetően akár ébédre és vacsorára is ehetik! A finom és egyszerű kelt palacsinta ugyanis zabpehelyből, banánból és dióból készült. Ezek a hozzávalók az ősz elválaszthatatlan részei. A dió egyúttal csökkenti a magas koleszterinszintet és vérnyomást, hozzájárulnak a szívinfarktus megelőzéséhez és pozitív hatással vannak a vér alvadására és sűrűségére is. Ezzel a finomsággal megüti a főnyereményt!

Hozzávalók

  • ¼ csésze zabpehely
  • 2 evőkanál liszt vagy vaníliás protein por
  • 1 evőkanál chiamag
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipetnyi fahéj
  • csipetnyi szerecsendió
  • csipetnyi só
  • ½ csésze szeletelt banán
  • 1 tojás
  • ¼ csésze tej
  • 1 evőkanál kókuszcukor vagy nádcukor
  • ¼ csésze darált dió
  • 1-2 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés

A zabpelyhet, lisztet/protein port, chiamagokat, sütőport, darált diót, fűszereket és sót helyezze a turmixgépbe és alaposan mixelje össze. Liszthez hasonló keveréket kap. Külön turmixolja össze a banánt a tojással és a cukorral, adja hozzá a tejet és a száraz hozzávalókat, majd alaposan keverje össze. Minőségi palacsintasütőn melegítsen fel 1 evőkanál kókuszolajat és kezdheti a sütést. A kelt palacsinta kisebb és vastagabb a hagyományosnál. Mindkét oldalról kb. két percig süsse. Juharsziruppal, dióval, gyümölccsel esetleg joghurttal tálaljuk.

Szeretnél értesülni újdonságainkról?
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesítünk a szezonális kedvezményekről és termékeinkről.