Avokádós-banános-lenmagos kása

10. aug'18
Avokádós-banános-lenmagos kása

Az avokádó bátran sorolható a szuperélelmiszerek közé. Ezen trópusi gyümölcs kálium-tartalma meghaladja a banánét, sőt omega-3 zsírsav tartalma is jelentős, akár csak a lenmagnak. Ha e két összetevőt banánnal keveri össze, máris kész az enyhén édes és egészséges finomság!

Hozzávalók

  • 2 csésze meghámozott és felvágott avokádó
  • 1 és ½ csésze felvágott banán
  • 1 evőkanál lenmag
  • 1 teáskanál citromlé

Elkészítés

A meghámozott és felvágott hozzávalókat turmixgépbe tesszük és alaposan szétmixeljük. Ha a kását közvetlen turmixolás után fogyasztja, nem szükséges a citromlé hozzáadása. Ha később tervezi a püré elfogyasztását a citromlé hozzáadásával megakadályozza a kása oxidációját és barnulását.

Szeretnél értesülni újdonságainkról?
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesítünk a szezonális kedvezményekről és termékeinkről.