Gyermekei nem rajonganak igazán a zöldségért? Ez az őszi zöldségpép biztosan meggyőzi őket. Egy adagban megkapják mindazt, amit a sárgarépa és a paszternák kínál - a bétakarotint, B, C, D és E-vitamint valamint a magnéziumot és a vasat. Próbálja ki ezt a finomságot és erősítse gyermeke immunrendszerét.
Hozzávalók
- ½ csésze szeletelt sárgarépa
- 1 csésze szeletelt édesburgonya
- 1 csésze szeletelt paszetrnák
- 1 csésze szeletelt cékla
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
Az őszi zöldségpüré elkészítése valóban egyszerű. Tisztítsa meg és szeletelje kockákra a zöldségeket. Az így elkészített hozzávalókat tegye az ételpárolóba, öntse fel vízzel a második szintig és főzze puhára. A megfőtt zöldségeket az olajjal és a kakukkfűvel együtt helyezze a turmixgépbe és alaposan turmixolja össze. Ha a pép nagyon sűrűre sikeredett, higítsa a zöldség főzéséből fennmaradt vízzel és turmixolja finom krémes állagúra.