Őszi püré gyökeres zöldségekből

25. okt'18
Őszi püré gyökeres zöldségekből

Gyermekei nem rajonganak igazán a zöldségért? Ez az őszi zöldségpép biztosan meggyőzi őket. Egy adagban megkapják mindazt, amit a sárgarépa és a paszternák kínál - a bétakarotint, B, C, D és E-vitamint valamint a magnéziumot és a vasat. Próbálja ki ezt a finomságot és erősítse gyermeke immunrendszerét.

Hozzávalók

  • ½ csésze szeletelt sárgarépa
  • 1 csésze szeletelt édesburgonya
  • 1 csésze szeletelt paszetrnák
  • 1 csésze szeletelt cékla
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál olívaolaj

Elkészítés

Az őszi zöldségpüré elkészítése valóban egyszerű. Tisztítsa meg és szeletelje kockákra a zöldségeket. Az így elkészített hozzávalókat tegye az ételpárolóba, öntse fel vízzel a második szintig és főzze puhára. A megfőtt zöldségeket az olajjal és a kakukkfűvel együtt helyezze a turmixgépbe és alaposan turmixolja össze. Ha a pép nagyon sűrűre sikeredett, higítsa a zöldség főzéséből fennmaradt vízzel és turmixolja finom krémes állagúra.

Szeretnél értesülni újdonságainkról?
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesítünk a szezonális kedvezményekről és termékeinkről.