Az ősz nem telhet el tökpüré nélkül! Bővítse ezt a tipikusan őszi ételt sárgarépával és burgonyával, hintse meg egy kis kakukkfűvel és kettőt üthet egy csapással. Ez a kombináció nem csak bébiételnek felel meg, de ízletes köretként is tálalható.
Hozzávalók
- ½ csésze szeletelt sütőtök
- ¾ csésze szeletelt sárgarépa
- ¾ csésze szeletelt burgonya
- 1 teáskanál olívaolaj
- ½ teáskanál kakukkfű
Elkészítés
A megtisztított és felszeletelt zöldséget tegye az ételpárolóba, öntse fel vízzel a harmadik szintig és főzze meg. A megfőtt zöldséget helyezze át a turmixgépbe, adja hozzá az olivaolajat és kakukkfüvet majd mixelje pép állagúra. Ha a püré nagyon sűrű, higítsa vízzel és ismét turmixolja össze.