Hűtse le magát a forróságban egy frissítő jégkrémmel!

17. júl'18
Hűtse le magát a forróságban egy frissítő jégkrémmel!

A forró nyári napokon nem csak a medence, de az ízletes jégkrémek és fagylaltok is kellemes felfrissülést nyújtanak! A jégkrémek készítése otthon is nagyon egyszerű és a házilag gyártott fagyik általában a gyerekeknek is sokkal jobban ízlenek. Készítésük nem igényel mást, mint egy nagy adag gyümölcsöt, néhány jégkrémformát és határtalan fantáziát.

Felfrissülésre vágyik a perzselő nap alatt? Nyúljon a házi készítésű jégkrémek után! A jeges finomságokat gyorsan és egyszerűen elkészíti, sőt ha gyermekeit is segítségül hívja, remek szórakozási lehetőséget biztosít számukra. A házi jégkrémek készítéséhez minőségi turmixgépre, jégkrémformákra, jégkrémpálcikákra és természetesen édesszájú csöppségekre van szüksége!

Epres-tejszínes jégkrém

Epres jégkrém

Hozzávalók

  • fél csésze tejszín
  • 3 csésze felszeletelt friss eper
  • kókuszcukor ízlés szerint

Elkészítés

A tejszínt, epreket és kókuszcukrot összeturmixoljuk. A masszát jégkrémkészítő formákba rakjuk és fagyasztóba helyezzük. Fél óra elteltével a formákba jégkrémpálcikákat szúrunk. Visszatesszük a fagyasztóba és 6-8 órán át pihentetjük.

Vegán jégkrém bogyós gyümölcsből

Áfonyás jégkrém

Hozzávalók

  • 1 csésze kimagozott cseresznye
  • 1 csésze eper
  • fél csésze áfonya
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2-4 evőkanál méz vagy agávé
  • fél csésze növényi tej vagy víz

Elkészítés

A hozzávalókat mixerbe rakjuk és összeturmixoljuk. A keverék lehet sűrűbb vagy folyékonyabb, attól függően, hogy fagyasztott vagy friss gyümölcsöt használ. A további eljárás azonos az előzővel. A masszát jégkrémkészítő formákba rakjuk, fagyasztóba helyezzük, fél óra után a formákba jégkrémpálcikákat szúrunk, majd 6-8 órára ismét a fagyasztóba tesszük.

Dinnyés jégkrém kókusztejből

Dinnyés jégkrém

Hozzávalók

  • 2 csésze görögdinnye
  • 1 csésze kókusztej

Elkészítés

Eltávolítjuk a dinnye héját és magjait, majd kisebb darabokra felszeleteljük. Turmixgépbe rakjuk és a kókusztejjel összemixeljük. Mivel a dinnye nagyon lédús a turmixolás csak rövid időt vesz igénybe. A kész keveréket jégkrémformákba adagoljuk és követjük az előző jégkrémeknél leírt eljárást.

Vitamindús sárgabarack sorbet

Sárgabarack jégkrém

Hozzávalók

  • 3 csésze kimagozott és felszeletelt sárgabarack
  • néhány mentalevél
  • 1 csésze víz
  • cukor vagy méz ízlés szerint

Elkészítés

A hozzávalókat mixerbe rakjuk, cukorral, mézzel vagy agávé sziruppal édesítjük. Az édesítősnél vegye figyelembe a sárgabarack enyhén savanyú ízét. A hozzávalókat összeturmixoljuk, a masszát jégkrémformákba rakjuk, rövid fagyasztás után a formákba jégkrémpálcikákat szúrunk és tovább fagyasztjuk.

Jégkrém à la banán csokoládéban

Banános jégkrém

Hozzávalók

  • 3 nagyobb banán
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 4 kocka étcsoki

Elkészítés

Eltávolítjuk a banán héját, felkarikázzuk, majd a kakaóval és a vajjal együtt mixerbe tesszük. A tökéletesen szétmixelt hozzávalókhoz apróra vágott étcsokit adunk és formákba rakjuk. Ha fagyasztott banánt használt a jégkrémpálcikák az első fagyasztás nélkül is megmaradnak a formákban. A jégkrém banán csokoládéban kb. 6 órás fagyasztás után fogyasztható.

Nyáron misem jobb, mint egy kellemesen hűsítő, finom és ráadásul egészséges jégkrém! Csak a fantáziáján és ízlésén múlik, milyen hozzávalókat válogat össze és ne feledje, hogy valamennyi jégkrém receptjét fagylalt készítéséhez is használhatja. Jó étvágyat!

Szeretnél értesülni újdonságainkról?
Iratkozz fel hírlevelünkre és elsőként értesítünk a szezonális kedvezményekről és termékeinkről.