A forró nyári napokon nem csak a medence, de az ízletes jégkrémek és fagylaltok is kellemes felfrissülést nyújtanak! A jégkrémek készítése otthon is nagyon egyszerű és a házilag gyártott fagyik általában a gyerekeknek is sokkal jobban ízlenek. Készítésük nem igényel mást, mint egy nagy adag gyümölcsöt, néhány jégkrémformát és határtalan fantáziát.
Felfrissülésre vágyik a perzselő nap alatt? Nyúljon a házi készítésű jégkrémek után! A jeges finomságokat gyorsan és egyszerűen elkészíti, sőt ha gyermekeit is segítségül hívja, remek szórakozási lehetőséget biztosít számukra. A házi jégkrémek készítéséhez minőségi turmixgépre, jégkrémformákra, jégkrémpálcikákra és természetesen édesszájú csöppségekre van szüksége!
Epres-tejszínes jégkrém
Hozzávalók
- fél csésze tejszín
- 3 csésze felszeletelt friss eper
- kókuszcukor ízlés szerint
Elkészítés
A tejszínt, epreket és kókuszcukrot összeturmixoljuk. A masszát jégkrémkészítő formákba rakjuk és fagyasztóba helyezzük. Fél óra elteltével a formákba jégkrémpálcikákat szúrunk. Visszatesszük a fagyasztóba és 6-8 órán át pihentetjük.
Vegán jégkrém bogyós gyümölcsből
Hozzávalók
- 1 csésze kimagozott cseresznye
- 1 csésze eper
- fél csésze áfonya
- 2 evőkanál citromlé
- 2-4 evőkanál méz vagy agávé
- fél csésze növényi tej vagy víz
Elkészítés
A hozzávalókat mixerbe rakjuk és összeturmixoljuk. A keverék lehet sűrűbb vagy folyékonyabb, attól függően, hogy fagyasztott vagy friss gyümölcsöt használ. A további eljárás azonos az előzővel. A masszát jégkrémkészítő formákba rakjuk, fagyasztóba helyezzük, fél óra után a formákba jégkrémpálcikákat szúrunk, majd 6-8 órára ismét a fagyasztóba tesszük.
Dinnyés jégkrém kókusztejből
Hozzávalók
- 2 csésze görögdinnye
- 1 csésze kókusztej
Elkészítés
Eltávolítjuk a dinnye héját és magjait, majd kisebb darabokra felszeleteljük. Turmixgépbe rakjuk és a kókusztejjel összemixeljük. Mivel a dinnye nagyon lédús a turmixolás csak rövid időt vesz igénybe. A kész keveréket jégkrémformákba adagoljuk és követjük az előző jégkrémeknél leírt eljárást.
Vitamindús sárgabarack sorbet
Hozzávalók
- 3 csésze kimagozott és felszeletelt sárgabarack
- néhány mentalevél
- 1 csésze víz
- cukor vagy méz ízlés szerint
Elkészítés
A hozzávalókat mixerbe rakjuk, cukorral, mézzel vagy agávé sziruppal édesítjük. Az édesítősnél vegye figyelembe a sárgabarack enyhén savanyú ízét. A hozzávalókat összeturmixoljuk, a masszát jégkrémformákba rakjuk, rövid fagyasztás után a formákba jégkrémpálcikákat szúrunk és tovább fagyasztjuk.
Jégkrém à la banán csokoládéban
Hozzávalók
- 3 nagyobb banán
- 3 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 4 kocka étcsoki
Elkészítés
Eltávolítjuk a banán héját, felkarikázzuk, majd a kakaóval és a vajjal együtt mixerbe tesszük. A tökéletesen szétmixelt hozzávalókhoz apróra vágott étcsokit adunk és formákba rakjuk. Ha fagyasztott banánt használt a jégkrémpálcikák az első fagyasztás nélkül is megmaradnak a formákban. A jégkrém banán csokoládéban kb. 6 órás fagyasztás után fogyasztható.
Nyáron misem jobb, mint egy kellemesen hűsítő, finom és ráadásul egészséges jégkrém! Csak a fantáziáján és ízlésén múlik, milyen hozzávalókat válogat össze és ne feledje, hogy valamennyi jégkrém receptjét fagylalt készítéséhez is használhatja. Jó étvágyat!